Известие

Collapse
No announcement yet.

Днес май си отиде една Алфа 159 !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Днес май си отиде една Алфа 159 !

След уговорка с колегата Bobo, бях приет в сервиза му за премахване на еврокарантиите. Грабнах се в 5 сутринта от Сливен и към 9:00 бях пред сервиза му в София. Вдигнахме колата и отдолу петно антифриз. Предположенията - необезвъздушена, препълнена с антифриз. Маркучите са твърди на допир. Не съм вдигал капака след обслужването на колата. Свършихме работата по колата и той вика дай да видим да я обезвъздушим. Ама аз понеже укъснях доста, а имах ангажимент за вечерта реших да тръгна...и пляссс...на 178 километра от София - съобщение за прегрят двигател и веднага да загася колата. Слизам вдигам капака всичко мокро. Антифриза избил през казанчето. Наливам 2 литра дова колкото имах...изчаках да поизтине и тръгнах леко да видя какво става...след 2 километра пак почна да вдига градус. Загасих...пътна помощ и сега си е удома в безсъзнание. Пали си и върви. Но от тук нататък май прогнозите не са добри !
    Амин !

Ако си късметлия ще минеш с една гарнитура само и проверка на глава, но ако неси много късметлия сценария има доста различни епизоди...
    Пожелавам ти бързо и лесно да я вдигнете на крака и да и се радваш
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Не плашете човека. Не знаете колко е каран един 2.4 JTD с блокирала водна помпа без никакви последствия за двигателя, ама никакви. Вече е на 10 000км след прегряването, никакви гарнитури и глави не са пипани.

Та най-добрият случай не включва сваляне на главата. Не се вкарвай във филми.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Я сподели мнение, от какво са му твърди маркучите според теб.....
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
          Я сподели мнение, от какво са му твърди маркучите според теб.....
          Ако водната помпа е сдала багажа няма циркулация на антифриза и започва да прегрява. След като прегрее се вдига налягането, поради което се втърдяват маркучите и започва да изхвърля антифриза през капачката, тъй като от високо налягане клапана се отваря. Ако са твърди преди да е прегряла причината е друга...
          Alfa Romeo 164 TS Super 1997
          Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDm 20V Sportronic 2005
          Alfa Romeo 166 FL 2.4 JTDm 20V 2004 - EX
          Alfa Romeo 164 TS Super 1995 - EX

Comment

Ловя бас, че главата е напукана като на дърт ром петите
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Егати, нали уж 1.9 бяха идиотоустойчиви, дуракоустойчиви, неразрушими, вечни, железни, непоклатими...а накрая кво стана....утре я вкарвам в бокса да видим кво става.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Ловя бас, че главата е напукана като на дърт ром петите

Даа определено на колегата ще му хареса сравнението ти ма май само то ще му хареса , без първата част от изречението
                Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от mitkosoft Покажи съобщение
                  Егати, нали уж 1.9 бяха идиотоустойчиви, дуракоустойчиви, неразрушими, вечни, железни, непоклатими...а накрая кво стана....утре я вкарвам в бокса да видим кво става.
                  Е кой е виновен,че му е дошло времето да опърди гащите

изпратено чрез Tapatalk,от S6
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

изпратено чрез Tapatalk,от S6
                    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Принципно по-рядко мрат по тоя начин е сравнение с 2,4 (аз си помислих, че е такава) но има и такива случай.
                      А пък и беше добре да упоменеш какъв мотор е все пак.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Железото си е ... железо!
                        Маторът не е виновен, че е останал/оставал без охлаждане. Все пак е метал. Ако всичко е в ред е доста здрав 1.9 ..

Общо взето ситуацията е бял кахър .. за нула време и приемлива сума ще стъпи пак на пътя и ще му се радваш.

Да е човек да го жалим .. па то е железо
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

То, че ще я правя, ще я правя. Няма да я продам като предния собственик. Ех мама му и батали господ да ги...Стане им нещо по колата и веднага продават.

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Днес цял ден седя на колата буквално. Значи първо обезвъздуших от пробките на слух излезе доста въздух...долях вода...запалих мотора достигна работна температура, радиатора се напълни с вода перката се включи обаче в движение пак изхвърля антифриза през казанчето...помислих, че съм долял повече отколкото трябва...запалих и почнах пак да карам...известно време проблеми няма - не изхвърля нищо. Карам си аз и оп стрелката за градусите взе да се вдига и то доста рязко...слизам вдигам капака перката на радиатора върти слагам си ръката да видя кво духа и установявам, че въздуха е студен ама студен със температурата на околния въздух...което означава, че няма вода в радиатора а в момента не изхвърля вода от никъде. Въпросите са:
                          1. Защо изведнъж се образува въздух и радиатора не се пълни - може би термостат ?
                          2. Когато пък е отворил термостата изхвърля вода през казанчето ?

Comment

На 155цата имах проблем с въздух във водния радиатор. Оказа се теч от радиаторчето за парното. От там вкарваше и въздух във системата.
                            Alfa 156FL засилена
                            Aprilia Shiver..т'ва е моторо Баце
                            ALFA ROMEO 155 Super 2.0 16V
                            e.x.HONDA CBR 929RR-152hp

Comment

То, че ще я правя, ще я правя. Няма да я продам като предния собственик. Ех мама му и батали господ да ги...Стане им нещо по колата и веднага продават.

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Днес цял ден седя на колата буквално. Значи първо обезвъздуших от пробките на слух излезе доста въздух...долях вода...запалих мотора достигна работна температура, радиатора се напълни с вода перката се включи обаче в движение пак изхвърля антифриза през казанчето...помислих, че съм долял повече отколкото трябва...запалих и почнах пак да карам...известно време проблеми няма - не изхвърля нищо. Карам си аз и оп стрелката за градусите взе да се вдига и то доста рязко...слизам вдигам капака перката на радиатора върти слагам си ръката да видя кво духа и установявам, че въздуха е студен ама студен със температурата на околния въздух...което означава, че няма вода в радиатора а в момента не изхвърля вода от никъде. Въпросите са:
                              1. Защо изведнъж се образува въздух и радиатора не се пълни - може би термостат ?
                              2. Когато пък е отворил термостата изхвърля вода през казанчето ?
                              Водна помпа сменявал ли си, и какво точно значи премахване на евро карантиите ?
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                              X